Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

Wasstrips vergeleken met vloeibaar wasmiddel

In dit blog zet ik de voordelen en verschillen uiteen tussen wasstrips en vloeibaar wasmiddel.

Je kleding en ander wasgoed kun je tegenwoordig op veel manieren schoon krijgen. In de winkel en online vind je talloze opties zoals waspods, waspoeder, vloeibaar wasmiddel maar ook wasstrips worden steeds bekender. In dit blog zet ik de verschillen uiteen van wasstrips vergeleken met vloeibaar wasmiddel.

Wat zijn wasstrips en vloeibaar wasmiddel?

Wasstrips, ook wel wasvellen, wasmiddeldoekjes of wasdoekjes genoemd, zijn kleine geconcentreerde vellen wasmiddel die je rechtstreeks in de wasmachine, op jouw wasgoed legt. Vloeibaar wasmiddel is zoals de naam al zegt, een vloeibare substantie die je in het wasmiddelbakje van de wasmachine giet. Beide wasmiddelen zijn bedoeld om de kleding schoon te maken en te ontdoen van vlekken en nare geuren, maar ze hebben verschillende eigenschappen en voordelen.

Kosten

Wanneer je naar de kosten kijkt zal je zien dat qua prijs/ kwaliteitverhouding, wasstrips vaak goedkoper zijn dan grote bekende merken vloeibaar wasmiddel. De wasstrips van Holistic-Life zijn op het gebied van kwaliteit hetzelfde, maar je bent minder kwijt bent per wasje. Ook bevatten de wasstrips van Holistic-Life, natuurlijke ingrediënten die de kleding zachter maken, zonder ze te verslijten. Je bent dan niks meer kwijt aan wasverzachter, zie hier de prijsvergelijking gebaseerd op advies prijs:

Gebruiksgemak

Wasstrips vergeleken met vloeibaar wasmiddel, zijn makkelijker in gebruik omdat je ze gewoon in de wasmachine kunt leggen bovenop het wasgoed. Nadenken over de dosering en het onhandige morsen is verleden tijd als je wasvellen gebruikt. Bij vloeibaar wasmiddel schiet je al snel uit, waardoor alles onder het wasmiddel komt te zitten en je duurder uit bent. Ook is het dragen van zware flessen vloeibaar wasmiddel, niet voor iedereen een pretje. Wasstrips zijn compact en passen zelfs door de brievenbus, je zou dus kunnen zeggen dat wasstrips voor de meeste mensen handiger in gebruik zijn.

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid

Als milieuvriendelijkheid en duurzaamheid belangrijk voor jou is, dan zijn wasstrips over het algemeen de betere keuze. Ze worden in een klein doosje geleverd wat veel CO2 uitstoot scheelt tijdens het vervoeren. De wasstrips van Holistic-Life komen in een volledig plastic-vrije kartonnen doosje, die makkelijk te recyclen is.

Daarnaast zijn de wasstrips biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke chemicaliën, wat beter is voor het milieu en jouw gezondheid. Vloeibaar wasmiddel bevat daarentegen meer plastic verpakking en produceert daardoor meer afval. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, is het de moeite waard om wasstrips te testen!

Effectiviteit en resultaten

Als het gaat om effectiviteit en resultaten, zijn zowel wasstrips als vloeibaar wasmiddel goede opties. Het hangt allemaal af van de specifieke producten die je kiest. Over het algemeen zijn wasstrips handiger in gebruik maar leveren ze wel dezelfde resultaten als vloeibaar wasmiddel. Als je een kwalitatief goed merk vloeibaar wasmiddel vergelijkt met een goed merk wasstrips, dan zul je geen verschil in reinigingskracht merken.

De wasstrips van Holistic-Life kun je met een gerust hart bestellen als je op zoek bent naar wasmiddel met een goede reinigingskracht.

Welke optie is de beste keuze voor jou?

Als je kijkt naar de reinigingskracht is er niet veel verschil tussen vloeibaar wasmiddel en wasstrips. Kijk je naar het gebruiksgemak, de prijs en de duurzaamheid? Dan kies je wellicht liever voor wasstrips.

Bij Holistic-Life is het onze missie om zoveel mogelijk plastic flessen tegen te gaan om de aarde te sparen. Voordat plastic in kleine stukjes is afgebroken, ben je 450 jaar verder. Terwijl onze kartonnen doosjes maar twee maanden nodig hebben om te vergaan. Samen kunnen we ons steentje bijdragen door de juiste keuzes te maken! ❤

Heb je nog vragen over wasstrips of andere opmerkingen? Neem gerust contact op, ik beantwoord graag jouw vragen! Contact

Bestel hier jouw wasstrips: Ocean Breeze, Fresh Linen, Lavendel of ongeparfumeerde wasstrips.
Moeite met de geur kiezen? Bestel dan het proefpakket: Proefpakket wasstrips