Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

Wat doet een zoutlamp?

Himalaya zoutlampen trekken waterdamp aan en daarmee ook giftige stoffen en allergenen waardoor jouw lucht gezuiverd wordt, en de energiebalans

Ben je op zoek naar meer rust en ontspanning? Dit is een van de vele redenen waarom steeds meer mensen een zoutlamp in huis hebben. Je komt ze tegen in verschillende vormen en maten. In dit blog beantwoord ik de vragen: Wat doet een zoutlamp?(Werking), Wat is een zoutlamp? en waarom jij meerdere zoutlampen in huis verdiend❤

Wat is een zoutlamp?

Zoutlampen zijn met de hand gesneden uit grotere brokken Himalayazout, daarmee is elke zoutlamp 100% uniek. Het zout is afkomstig uit de Khewra-zoutmijn in Punjab, noordoost-Pakistan. Himalayazout is ontstaan door het opdrogen van de oerzee, miljoenen jaren geleden. Daarom zal de zoutlamp waarschijnlijk het oudste zijn wat je in huis hebt!

Wat doet een zoutlamp?

Een zoutlamp of zelfs meerdere zoutlampen in huis halen, is iets waar je zeker geen spijt van krijgt. De zoutlamp verlicht jouw kamer op een ongekende sfeervolle manier. De roze-oranje gloed werkt kalmerend en is daarnaast een echte eyecatcher.

Echter zijn de looks niet de enige reden waarom je een zoutlamp wilt hebben, je kunt namelijk niet om de gezondheidsvoordelen heen:

LUCHTZUIVERING

Een zoutlamp van Himalayazout zuivert de lucht op een natuurlijke manier. Deze zuivere lucht heeft een positieve invloed op je gezondheid. Maar hoe werkt dit precies?

  • Zout – en dus ook het zout waarvan de Himalaya zoutlamp gemaakt is – trekt van nature waterdamp aan. Deze waterdamp bevat ook kleine deeltjes en verontreiniging, zoals bijvoorbeeld allergenen, schimmels en bacteriën.
  • Wanneer je de lamp aanzet wordt deze warm, wat het effect nog eens versterkt: de lamp trekt nu nóg meer waterdamp aan.
  • Wanneer deze waterdamp het Himalayazout raakt zullen kleine druppeltjes vormen op de lamp. Het water zelf zal vervolgens door de warmte weer verdampen, maar de verontreiniging uit de waterdamp blijft achter op het zout.
  • Vervolgens zijn er dus minder onwenselijke deeltjes in de lucht en is de lucht die je inademt schoner.

(Gelukkig zijn de verontreinigde deeltjes erg klein. Je kunt ze niet in de lucht zien en ook je zoutlamp zal niet zomaar zwart kleuren.)

RUST EN ONTSPANNING

Een Himalaya zoutlamp kan jou helpen om stress en angstgevoelens te verminderen. Dit bereik je op een aantal manieren:

  • Kleurentherapie:  Zodra je de zoutlamp aanzet, krijgt de ruimte een roze-oranje gloed. Deze kleuren zorgen voor meer kalmte en vrolijkheid. Niet alleen wetenschappers zeggen dit, ik kan het zelf ook zeker bevestigen.
  • Invloed op hormonen: De zoutlamp heeft een positieve invloed op bepaalde hormonen die een rol spelen bij stress regulatie. Eerder benoemde ik al dat een warme zoutlamp werkt als een natuurlijke luchtzuiveraar. Schonere lucht kan de hoeveelheid serotine (gelukshormoon) in je lichaam verhogen. Door dit gelukshormoon kan je stress afnemen.

BETERE NACHTRUST

Verlang jij er ook naar om lekker ontspannen in slaap te vallen? De zoutlamp kan jou ondersteunen om af te schakelen van een drukke dag zodat je toch goed in slaap kunt vallen. Waar blauw licht ervoor zorgt dat je niet goed in slaap valt, zorgt de rood/ oranje gloed van de zoutlamp, dat je  melatonine (slaap bevorderend hormoon) aanmaakt.

Het zachte licht ervaren veel mensen als prettig voor hun ogen en daarmee is de zoutlamp uiterst geschikt als nachtlamp!

ELEKTROSMOG

Last but not least: Elektrosmog, misschien nog nooit van gehoord maar dit is wel degelijk aanwezig in jouw huis. Dit heeft te maken met elektrische apparaten in huis die elektromagnetische straling veroorzaken, in de vorm van ongezonde positieve ionen.  Denk onder andere aan je laptop, TV en je telefoon.

Zoutlampen brengen gezonde negatieve ionen in de lucht waardoor het weer meer in balans is. De uitgebreide uitleg lees je hier.

Spreken al deze voordelen jou ook aan? Door een zoutlamp in je woonkamer, slaapkamer en zelfs werkplek te zetten, omring je jezelf met warmte en vrolijkheid. Dat verdien je! ❤

Neem vooral een kijkje in ons assortiment. Kies je voor een kleinere zoutlamp voor op je nachtkastje? Of ga je all-in voor de grote zoutlamp in je woonkamer?

Heb je toch nog vragen of wil je nog meer weten? Ik beantwoord graag al jouw vragen!