Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

Hoe kies je de juiste maat zoutlamp?

zoutlampen woonkamer

Doordat er zoveel verschillende zoutlampen zijn in veel verschillende vormen en maten, is het wellicht even zoeken naar de juiste maat. In dit blog adviseer ik je welke zoutlampen het beste tot hun recht komen in iedere ruimte van jouw huis.

Grootte van een ruimte

Zoutlampen hebben vele gezondheidsvoordelen. Om de werking zo optimaal mogelijk te krijgen, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen per ruimte. Meerdere zoutlampen in één ruimte is natuurlijk ook een goede oplossing. We raden aan om 250 gram zoutkristal per vierkante meter te rekenen of de zoutlampen dicht in de buurt te zetten van de plek waar je het meeste zit.

  • Voor een grote woonkamer raad ik aan om een 7-9kg zoutlamp neer te zetten met eventueel nog een kleinere erbij. Op die manier is de kamer ook mooi egaal verlicht met de rood-oranje gloed.
  • Voor een twee persoons slaapkamer zijn twee 2-3kg zoutlampen een goede uitkomst voor op de twee nachtkastjes.
  • In een eenpersoonsslaapkamer komt een 4-6kg goed tot zijn recht
  • Voor op jouw bureau raad ik een 2-3kg aan of een 4-6kg zoutlamp. De zoutlamp is niet fel genoeg om als enige lamp te functioneren tijdens het werken, maar heeft wel een rustgevend effect wat fijn kan zijn als je gestrest raakt van het studeren of werken.

Kinderkamer of babykamer

Veel mensen ervaren dat de kinderen rustiger worden door de warme tinten die de zoutlamp verspreid door de kamer. Ook voor een baby geven de rood-oranje kleuren een veilig en warm gevoel. Ik raad je aan om zelf te bedenken hoeveel licht jouw baby of kindje nodig heeft. Ondanks dat alle Himalaya zoutlampen een gedempt sfeerlicht geven, is het licht van de grote zoutlamp wat feller dan de kleinere varianten.

Bovenstaand is het minimale wat ik aanraad. Misschien krijg je wel niet genoeg van zoutlampen in je huis als je er eenmaal hebt. Hoe groter de Himalaya zoutlamp en des te meer sfeer je krijgt en des te groter de voordelen die je ervaart.

Voor welke zoutlamp(en) kies jij? ❤