Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

Welk lampje moet in een Himalaya zoutlamp?

Welk lampje moet in jouw himalaya zoutlamp? En hoe benut je jouw zoutlamp het meest? Lees hier alle tips en advies voor een veilig gebruik.

Als je een Himalaya zoutlamp hebt, wil je natuurlijk dat deze mooi en helder schijnt. Maar welk lampje is het beste om te gebruiken? In dit blog vind je handige tips en advies om het optimale uit jouw zoutlamp te halen. (+nog meer tips voor een veilig gebruik.)

Wat is een Himalaya zoutlamp?

Een Himalaya zoutlamp is een lamp gemaakt van roze Himalayazout. Ze worden steeds populairder als een manier om de lucht in huis te zuiveren en je humeur te verbeteren. De zoutlamp wordt gemaakt door een groot stuk zout uit te hollen en een gloeilamp erin te plaatsen. Wanneer een zoutlamp aan staat, straalt deze een warme, roze gloed uit waarbij mensen ervaren dat dit een kalmerend effect heeft op lichaam en geest.

Hoe werkt een zoutlamp?

Een zoutlamp werkt door vocht uit de lucht aan te trekken en vervolgens negatieve ionen af te geven aan de omgeving. Van deze negatieve ionen wordt gezegd, dat ze de positieve ionen neutraliseren die worden uitgestoten door elektronische apparaten en andere bronnen van vervuiling in de lucht. Dit kan helpen om de lucht in jouw huis te zuiveren en jouw algehele welzijn te verbeteren. Bovendien kan de warme gloed van de lamp een ontspannende en kalmerende sfeer creëren, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke kamer in je huis.

Lees hier verder over de voordelen van een zoutlamp in huis ?

Waar bestel je een lichtsnoer inclusief gloeilampje voor jouw Himalaya zoutlamp?

Op zoek naar kabel met Aan/ Uitknop voor jouw zoutlamp inclusief een gloeilampje? Zoek niet langer. Je besteld voordelig een stekker met de juiste fitting bij Holistic-Life. Kies zelf of je een 15W gloeilampje wilt of een 25W gloeilampje. Je besteld ze hier:

Kies de juiste wattage

Het kiezen van de juiste wattage is belangrijk omdat je op die manier het maximale uit jouw Himalaya zoutlamp haalt. Over het algemeen wordt aanbevolen om een lampje te kiezen tussen de 15 en 25 watt, afhankelijk van de grootte van je zoutlamp. Tot en met ±6Kg raad ik een 15W gloeilampje aan. Bij een Himalaya zoutlamp die zwaarder is raad ik een 25W gloeilampje aan maar het is een persoonlijke keuze, van hoeveel felheid je houdt.

Zorg er ook voor dat je een lampje kiest met een E14-fitting, die geschikt is voor zoutlampen.

  • Bij de 3-4Kg en 4-6Kg zoutlampen die je op onze website besteld, ontvang je een 15W gloeilampje.
  • Bij de 7-9Kg zoutlamp ontvang je een 25W gloeilampje omdat die meer licht nodig heeft, vanwege zijn grootte.

De gloeilampjes die je van ons ontvangt zijn speciaal voor zoutlampen gemaakt en van hoge kwaliteit.

Overweeg een LED-lampje

Als je op zoek bent naar een energiezuinige optie voor je zoutlamp, overweeg dan om een LED-lampje te gebruiken. Deze lampjes verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen en hebben een langere levensduur, waardoor je geld bespaart op de lange termijn. Kies een LED-lampje met een warme kleurtemperatuur om de warme gloed van je zoutlamp te behouden.

Nadelen van een LED-lampje

Een zoutlamp heeft veel van zijn gezondheidsvoordelen, te danken aan het gloeilampje die warmte afgeeft. Het gloeilampje warmt namelijk de zoutlamp op, waardoor de zoutlamp waterdamp aantrekt en tegelijkertijd negatieve ionen uitzendt. Deze voordelen loop je mis als je een LED-lampje gebruikt. Wil je echter een zoutlamp alleen als een stijlvolle toevoeging aan je woning? Dan zijn deze LED-lampjes een optie:

Hoe lang kan een Himalaya zoutlamp aanstaan?

Zoutlampen kunnen in principe zo lang aan blijven staan als je wilt. Er is geen specifieke tijdslimiet voor het gebruik van een zoutlamp, zolang deze goed functioneert en veilig wordt gebruikt.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat zoutlampen, net als alle andere elektrische apparaten, na verloop van tijd warm kunnen worden. Als je je zoutlamp continu laat branden, kan dit oververhitting veroorzaken en de fitting beschadigen of zelfs een brandgevaar vormen.

Het wordt daarom aanbevolen om zoutlampen niet langer dan 16 uur per dag aan te laten staan. Dit geeft het lampje en fitting voldoende tijd om af te koelen en vermindert het risico op oververhitting.

Nu weet je welk lampje geschikt is voor jouw Himalaya zoutlamp en nog meer tips om jouw zoutlamp optimaal en veilig te gebruiken. Neem vooral een kijkje in ons assortiment als je nog opzoek bent naar een kwalitatieve Himalaya zoutlamp!