Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

Wat is Himalayazout en is Himalayazout gezonder dan normaal keukenzout?

Gebruik jij al Himalayazout? Himalayazout is rijk aan mineralen, waaronder calcium, magnesium, koper en ijzer. Het is smaakvoller dan normaal keukenzout maar is het ook echt gezonder? En wat kun je er allemaal mee? Dat vertel ik je graag, lees vooral verder!  

Wat is de herkomst van Himalayazout?

Himalayazout is afkomstig uit Pakistan en is precies hetzelfde 100% zuivere, onbewerkte en heilzame zout als het zout waaruit de Himalaya zoutlamp bestaat. Van oudsher wordt het als bijzonder kostbaar en geneeskrachtig gezien.

Dit komt omdat moderne wetenschappelijke inzichten, stellen dat het leven is ontstaan in het water, in de zogenaamde oersoep. Deze vruchtbare oersoep of oerzee bevatte alle benodigde bouwstoffen die de basis vormde van al het leven op aarde. In miljoenen jaren tijd evolueerde de eerste eencellige organismen tot de moderne mens met maar liefst 50 miljard cellen. Maar de basis van elk van deze cellen wordt nog steeds gevormd door dezelfde samenstelling en verhouding van essentiële elementen en mineralen van de oersoep.

Himalayazout zou afkomstig zijn uit deze opgedroogde oersoep en bevat daarom ook 84 essentiële mineralen en spoorelementen die jouw lichaam nodig heeft.

De rol van mineralen in jouw lichaam

Om de gezondheidsvoordelen van Himalayazout te verklaren is het belangrijk dat je weet welke functie mineralen hebben in jouw lichaam. Ze spelen namelijk een belangrijke rol in tal van processen.

Sterker nog: zonder mineralen zou je niet kunnen leven. Zo worden al je emoties, gedachten en bewegingen aangestuurd door processen in je lichaam. Je lichaam maakt hiervoor weer gebruik van mineralen.

Om dit optimaal te laten verlopen heb je de verschillende mineralen nodig in de juiste verhoudingen, de juiste vorm en de juiste hoeveelheden. De mineralen die je gebruikt vul je niet ‘vanzelf’ aan, deze moet je dan ook weer aanvullen. De meeste mineralen kun je enkel aanvullen via voeding. Bijvoorbeeld door het eten van mineralenrijk Himalayazout.

Mineralen & het verschil tussen geraffineerd en ongeraffineerd zout

Puur zee- of steenzout is in zijn natuurlijke vorm zeer rijk aan mineralen en spoorelementen. Natuurlijk zout is ongeraffineerd. Dit betekent dat het niet door mensen bewerkt is door bijvoorbeeld verhitting of andere chemische processen. De in het zout aanwezige mineralen zijn ook mooi in balans: in je lichaam reguleren ze elkaars werking.

Wanneer je Himalayazout eet krijg je de diverse mineralen in de juiste verhouding en vorm binnen, waardoor je op een natuurlijke manier tekorten van alle verschillende mineralen aanvult en voorkomt. Keukenzout of tafelzout is juist een sterk geraffineerd (en dus bewerkt) product dat bestaat uit slechts één mineraal: natriumchloride.

Het zout is ontdaan van alle andere waardevolle mineralen en spoorelementen. Dit maakt keukenzout zo ongezond: het levert het lichaam enkel natrium, zonder de regulerende effecten van de overige mineralen. Wanneer je leest over de negatieve effecten van zout heeft men het in bijna alle gevallen over dit sterk geraffineerde keukenzout.
Himalayazout als smaakmaker gebruiken in plaats van normaal keukenzout is dus een veel gezondere keuze.

Bestel HIER jouw zak Himalayazout en ervaar zelf de voordelen ❤