Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

Hoe werken wasstrips?

Wasstrips, ook wel wasvellen genoemd, kom je steeds vaker online tegen. Waarschijnlijk vraag je je af wat de kracht is van deze kleine velletjes en hoe ze jouw was schoonmaken. In dit blog leg ik je uit wat wasstrips zijn, hoe ze werken en waarom je zelf ook snel wilt overstappen op deze duurzame manier van wassen!

Hoe werken wasstrips?

Wasstrips zijn kleine velletjes ultra-geconcentreerd wasmiddel. In plaats van vloeibaar wasmiddel waar water aan toegevoegd is, bevatten wasvellen (bijna) geen water. Wel hebben ze dezelfde reinigingskracht als andere bekende merken met vloeibaar wasmiddel.

Je legt 1 of 2 strips (ligt aan de dosering) in de wasmachine bij de rest van jouw wasgoed, of in de lade waar je normaal het wasmiddel inschudt. Vervolgens zet je de wasmachine gewoon aan zoals je normaal ook zou doen.

De wasstrips lossen vervolgens binnen 10 seconden op in het water en maken jouw kleren stralend schoon.

Onze wasstrips van Holistic-Life bevatten daarnaast ook natuurlijke ingrediënten die de was zachter maakt, zonder ze te beschadigen. In tegenstelling tot normale wasverzachter die jouw kleren juist verslijt. Wel zo fijn toch?

Waarom zijn wasstrips duurzamer dan vloeibaar wasmiddel?

Misschien ben je wel al je hele leven vloeibaar wasmiddel gewend en zie je hier geen kwaad in. Ik zag er ook geen kwaad in totdat ik verder onderzoek ging doen, naar wat er allemaal in wasmiddel zit.

In veel wasmiddel zitten agressieve chemicaliën om jouw was schoon te maken en hevig naar parfum te laten ruiken. Ook zit vloeibaar wasmiddel in plastic wegwerp flessen, terwijl wasstrips vaak in een kartonnen plastic-vrij doosjes bezorgd worden.

Daarnaast nemen die grote plastic flessen veel ruimte in tijdens het transport. Dat betekent dat er meer vrachtwagen etc. gebruikt moeten worden om het te vervoeren. Wasstrips hebben een stuk minder ruimte nodig waardoor je meer wasbeurten per container kunt vervoeren. Dit scheelt een hoop CO2 uitstoot!

Zijn wasstrips gezonder?

Ja! Stel je huid voor als een spons, die neemt alles op wat op je huid komt. De hele dag heb je kleren aan die gewassen zijn met wasmiddel, waarin chemische ingrediënten zitten. Dit neem je dan automatisch ook in kleine beetjes op, in jouw lichaam.

Onze wasstrips van Holistic-Life bijvoorbeeld, bevatten enkel natuurlijke en 100% vegan ingrediënten. Het is dan ook niet erg als je dit op jouw huid krijgt.

Waarom zijn de wasstrips van Holistic-Life een duurzame en verstandige keuze?

  • 96% minder CO2 uitstoot tijdens vervoer
  • Bevat geen micro-plastics
  • 100% plastic-vrij
  • Volledig biologisch afbreekbaar
  • Vrij van parabenen en fosfaten
  • Vegan en dierproefvrij
  • Geen geknoei meer
  • Bespaar enorm veel rommel en ruimte door het kleine doosje

Ben je benieuwd geworden? Neem vooral een kijkje in ons wasstrips assortiment en laat je verbazen door de kracht die deze kleine velletjes hebben. Ga je liever voor geen geur? Of juist voor de heerlijke frisse Ocean Breeze geur? ❤