Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

Elektrosmog tegengaan met een zoutlamp, hoe doe je dat?

Elektrosmog tegengaan

Elektrosmog, heb jij er al van gehoord? Het zijn ongezonde positieve ionen die de elektrische apparaten in je huis veroorzaken. In dit blog leg ik je uit wat het is en hoe je het tegengaat met een Himalaya zoutlamp.

Wat is elektrosmog?

Om te begrijpen wat elektrosmog precies is en waarom je dit tegen wilt gaan, ga ik je eerst meer vertellen over ionen:

Ionen

Je kunt ionen niet zien maar ze zijn altijd en overal in de lucht aanwezig. Er zijn twee soorten ionen: positieve en negatieve ionen. Het liefste heb je veel negatieve ionen in de lucht om je heen. Dit zijn – ook al doet de naam anders vermoeden – de gezonde ionen.

Dichtbij watervallen, aan zee en in bossen zijn enorm veel van deze gezonde negatieve ionen. Dat verklaart mede het prettige gevoel dat veel mensen ervaren op deze plekken.

Apparaten zorgen juist voor elektromagnetische straling de vorm van ongezonde positieve ionen.  Omdat huizen en werkplekken vol staan met elektrische apparaten, worden we een groot deel van de dag omringt met grote hoeveelheden ongezonde, positieve ionen.

En dat noem je elektrosmog!

Effect op je gezondheid

Ondanks dat je elektrosmog niet kan zien, heeft het wel degelijk effect op je gezond. Voortdurende blootstelling hieraan kan veroorzaken dat je vermoeid(er) bent, stress en een verzwakt immuunsysteem krijgt.

Het evenwicht tussen de hoeveelheid positieve en negatieve ionen is dan verstoord.

Oplossing

Gelukkig kan een Himalaya zoutlamp je hierbij helpen! Een zoutlamp kan het evenwicht tussen het aantal positieve en negatieve ionen in een ruimte herstellen. Het Himalayazout zendt namelijk van nature gezonde negatieve ionen uit en neutraliseert, op die manier de ongezonde positieve ionen die in de lucht aanwezig zijn.

Naast alle andere gezondheidsvoordelen die een zoutlamp heeft, is het tegengaan van elektrosmog een groot voordeel wat je behaalt.

Extra tips:

  • Zet zo min mogelijk elektrische apparaten aan en als je ze toch gebruikt hebt, trek na gebruik de stekker uit. Scheelt je ook nog eens energiekosten!
  • Hoe groter de Himalaya zoutlamp, hoe meer en beter de werking. Plaats vooral een op je bureau en in je woonkamer waar je veel aanwezig bent, voor een maximaal effect.

Wij hebben 3 maten Himalaya zoutlampen in ons assortiment, zodat je voor elke ruimte
een geschikte maat vindt!❤