Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

4 tips voor het onderhoud en gebruik van je zoutlamp

4 tips voor het onderhouden en gebruiken van een zoutlamp. Dep hem eenvoudig schoon met een droge doek en hou hem weg bij katten en honden.

Een Himalaya zoutlamp is natuurlijk niet zo maar een lamp, ze zijn gemaakt van 100% puur Himalayazout. Daar ga je dus liever niet, snel met een nat doekje en schoonmaakmiddel overheen. In dit blog leg ik je uit hoe je hem het beste onderhoud en waar je nog meer op moet letten.

Een zoutlamp onderhouden is gelukkig geen moeilijk klusje. Om te zorgen dat de zoutlamp lang mee gaat, kun je hem beter niet met een flinke natte doek schoonmaken. Zout heeft de eigenschap om vocht aan te trekken, als je er dan met water overheen gaat, neemt de zout het vocht op. Later zal de zoutlamp dit water er weer uit ‘zweten’.

Hoe maak je een Himalaya zoutlamp schoon?

Je kunt de zoutlamp het beste voorzichtig schoonmaken met een deppende beweging. Je gebruikt hiervoor een licht vochtig doekje. Waarom deppen in plaats van wrijven? Omdat je anders met het doekje aan de lamp blijft haken achter het ruwe oppervlak van de zoutlamp.

Verplaatsen

Wil je de zoutlamp verplaatsen? Wacht dan tot deze afgekoeld is voordat je hem verplaatst of oppakt. Dit omdat de warme zoutlamp kleine druppeltjes vocht aantrekt die op het oppervlak van de zoutlamp blijven liggen. Dat is normaal en geen enkel probleem, dat droogt immers vanzelf weer op. Maar beweeg je de warme lamp, dan kunnen de druppeltjes samen grotere druppels vormen en vervolgens kleine stroompjes water veroorzaken. Dit water kan dan door de beweging van het verplaatsen ín de lamp zelf terechtkomen, wat natuurlijk niet bijdraagt aan de levensduur van de lamp.

Waar zet je de zoutlamp neer?

Hou rekening ermee waar je jouw Himalaya zoutlamp neerzet. Zet hem liever niet op een vochtige plek bij een open raam. Het is ook aan te raden om hem op een stabiele plek neer te zetten, het zou zonde zijn als jouw mooie zoutlamp kapot valt. Ook de juiste maat kiezen draagt bij aan een zo’n optimale werking.

Huisdieren

Vaak genieten huisdieren ook van het warme en rustgevende licht van de Himalaya zoutlamp. Let er echter wel op dat je geen huisdier hebt die er veel aan gaat likken of bijten. Zout is in grote maten giftig voor huisdieren. Wees gerust, één of een paar likjes zal niet schadelijk zijn.

Nu je alle tips weet, kun je het maximala uit jouw Himalaya zoutlamp halen. Heb je onze zoutlampen assortiment al gezien? Neem vooral hier een kijkje! ❤