Voor elke bestelling planten wij één boom!
Klantenservice Ma - Vr 8:00 - 17:00

3 voordelen van het gebruik van een Safety Razor

Waarom kiezen veel mensen liever voor een Safety Razor, terwijl er zoveel andere soorten mesjes zijn om mee te scheren? Dat leg ik je graag uit. In dit blog lees je alle voordelen en hoe je scheert met een Safety Razor.

Goedkoper scheren

Ondanks dat de Safety Razor van Holistic-Life luxe en kwaliteit uitstraalt, is het scheren met dit scheermes een stuk goedkoper. Je betaald eenmalig wat meer voor de Safety Razor, die wel duurder is dan een plastic scheersysteem. Maar daarna ga je enorm veel geld besparen op de mesjes.

Doorgaans gebruik je in een Safety Razor, double edge blades die twee snijkanten hebben. Daardoor gooi je ze minder snel weg. Zo’n mesje kost ongeveer 0,15 cent per stuk, een stuk goedkoper waarschijnlijk dan de mesjes die je nu gebruikt.

Beter resultaat

Door het scheren met een veiligheidsscheermes voorkom je ingegroeide haartjes, rode bultjes en zul je een veel gladder resultaat ervaren. Dit scheermes snijd namelijk in één keer, de haartjes doormidden. Hierdoor krijg je zo min mogelijk wrijving over je huid, wat rode bultjes voorkomt en irritatie. Daarnaast zullen de haartjes niet splijten wat ingegroeide haartjes voorkomt.

Met een cartridge mesje wat vaak in de plastic scheersystemen worden gebruikt zoals bij Venus of Gillette, gebeurd dit allemaal niet. Die bevatten namelijk meerdere mesjes wat juist voor irritatie kan zorgen.

Nu weet je waarom Safety Razors dus veel beter voor je haartjes en huid zijn en zul je een ultra glad resultaat ervaren.

Duurzamere keuze

Jaarlijks worden miljarden plastic wegwerpmesjes weggegooid? Die ook lastig te recyclen zijn omdat de mesjes vast zitten aan het plastic en daardoor moeilijk te scheiden zijn.

In mijn ogen is dit veel te veel onnodig plastic wat in het milieu terecht komt. Kies jij ook liever voor een mesje wat een leven lang mee gaat, 100% plastic-vrij is en een stuk beter voor jouw huid is? De Safety Razor is volledig gemaakt van recyclebaar en roestvrijstaal. Deze recycle je eenvoudig aan het einde van zijn levensduur, bij het blikafval. Net zoals de mesjes die makkelijk op de zelfde manier te recyclen zijn.

Hoe scheer je met een Safety Razor?

Met een Safety Razor scheren is net iets anders scheren dan de normale mesjes die je gewend bent. Maar na een paar keer scheren zul je niet eens meer na te hoeven denken en gaat het vanzelf.

Hoe je precies een mesje verwisseld, scheert en een Safety Razor onderhoud, staat uitgebreid uitgelegd op deze pagina inclusief video’s voor een snelle start.

Ben jij ook benieuwd geworden en wil je zelf de voordelen gaan ervaren? Neem dan vooral een kijkje in ons assortiment en kies de kleur die bij jou past! ❤